14 Haziran 2016 Salı

       Merhaba 
    Hafta sonu gezimizde bol macera vardı . Mesela  kartal yuvasına bilmeden çok yaklaştığımızı kanyondan bir anda yükselen ve  önümüzde beliren kartaldan anladığımızda adrenalin oğlum ve bende tavan yapmıştı. ( Oğlum olmasaydı orağımla canını okurdum ama işte:) ) Oradan araçla kaçışımız ve acaip bir şekilde yaşadığımız mutluluk harikaydı. Daha sonrasında bir kayayı yerinden  oynattığımızda altından bir çıyanın bize merhaba diyeceğini de bilemezdik. Evet oradan da topukladık :) Daha sonra karşıya geçmemiz için dereyi geçmemiz  gerektiğini ve paçaları sıvamayı düşünemeyerek derede ıslanmanın verdiği garip gülümseme. Ve en sonunda barajda balık tutmak isterken suda maalesef ölmüş bir kaplumbağa bulmanın garip hüzünü. 
   
     Eskiden beri bu hayvanların kalkanları yani kabukları ilgimi çekmiştir . Ancak bir cana kendi zevkim için kıyamayacağım için sadece uzaktan sevmenin ötesine geçmemiştir. 
 Peki bu kaplumbağa kabuğunu almalı mıydım?. Çünkü düşünmekten gece uyumama engel olacak  bir durumdu. Onu orda bırakıp çürümeli miydi?. Yoksa zaten ölmüş bir hayvanın kabuğunu almalı mıydım. ?
    
   Beş fikir değişikliğinden sonra almaya karar verdim. Elimi değmeden onu sudan aldım. Görüntüsü gerçekten üzücüydü. Kuyruğu enfekte olmuştu. 
   Bir gün dokunmaya cesaret edemedim. Daha sonra onu bir tavuk gibi düşündüm. Böylelikle temizledim. İtiraf etmeliyim ki tavuk kadar sevimli kokmuyordu. Temas etmeden temizlenmesinden sonra kaya tuzu ile bol tuzlayıp güneşe bıraktım. Yalnız tuza dayanıklı yeşil sineklerin varlığından da haberdar oldum böylelikle. Daha sonra şehire dönünce içinden iki ip geçirip camın önüne koydum. Burada da saksağanlar gelip bir merhaba deyip yoklamaya başladılar . Neyse ki içi yaklaşık 5 günde kurudu. Kuruma işi bitince sıra tuzların temizlenmesi ve vernikleme işine geldi. Mobilya cilası ile heryeri tuzdan arındırdıktan sonra ince tabakalar halinde vernikledim. İçini ve dışını. Olabildiğince ince tabakalar halinde yaptım . Ve ölümsüz bir kaplumbağam oldu...
    
   Kaplumbağa kabuğu dekorasyonda duvar süsü, aplik, abajur ve avcılıkta ördek sesi çıkarmak için kullanılıyor. Siz de canlılara zarar vermeden isterseniz yapabilirsiniz. Unutmayalım ki her canlı doğanın dengesini koruyan savaşçılardır. Evlerine girdiğinizde bunun bilincinde olmanız dileğiyle .... 
  Kolay gelsin...











Elbiseden kalem etek yapımı

Merhaba,

  Uzun süredir severek giydiğim elbisem biraz çekince:) kalem etek yapmaya karar verdim. Bunun için elbiseyi başaşağı çevirdim. yani omuz kısmı ayak kısmınıza gelecek. Daha sonra istediğim boyda kestim. ( kol kısmının olduğu bölüm kullanılmayacak, İsterseniz daha sonra mini yelek veya bolero olarak kullanabilirsiniz) Kesme işleminden sonra arka kısmı ölçüp  üçe böldüm. Pens yerlerini bulmak için. Daha sonra üstümde prova ederek pens genişliğini ayarladım. İsterseniz ön tarafa da yapabilirsiniz. Ben yapmadım. Çünkü kumaşımda hoş durmadı. Daha sonra belime oturması için kenarlardan ayarlamalar yaparak lastiği diktim. 

Kolay Gelsin...


Eski Kottan ve Gömlekten Kalıpsız Bustiyer

Merhaba

Bugün sizlere eski kottan ve gömlekten bustiyer nasıl yapılır anlatmaya çalışacağım. Ancak kalıp kullanmadan yaptığım için tahmini olarak kendi göz zevkinize göre yapabilirsiniz. Çünkü ben fotoğrafa bakarak yaptım. Bu nedenle vereceğim kalıp sizin için uygun olmayabilir. 
  Öncelikle bustiyer yapmak nereden aklıma geldi? Yırtılmış bir kottan sıklıkla straplez elbise , kot mont yapılıyor. Ancak ben bustiyerde gerekli olan balenleri kullanmadan hangı kumaşı kullanabileceğimi düşünürken evde bulunan kot dikkatimi çekti ve kullanabileceğimi farkettim.   Çünkü bustiyerde balen olması gereken yerlere kot pantolonda mevcut olan iç çizgileri denk getirdim. Hepsine denk getirmeniz gerekmiyor . Ben ön için fermuar tercih ettim. 
  Nasıl yapılır?:
  Vücut ölçülerimi ölçtüm. Göğüs, bel ve basen. Sonra internetten beğendiğim bir bustiyerin net fotosunu kaydettim. Üstümde prova ederek iğnelerle tutturdum. ( Bu işlem kalıp olmadan biraz beni zorladı) Denemelerden sonra duruşunu beğendiğim anda diktim. 
İç astar için eski gömlek kullandım. Astar bustiyerin daha düzgün durmasını sağladı diyebilirim. 
    Kolay gelsin...